Samsung започва работа по холографски телевизор

Нов патент на Samsung разкрива намерението на компанията да създаде холографски телевизор, който ще предложи триизмерна картина за гледане без специални очила.

Очаква се телевизорите по новата технология да направят пробив в потребителското изживяване, в сравнение с първото поколение 3D дисплеи, пуснати на пазара преди няколко години. Заявката, подадена в патентното бюро на САЩ, вече е получила одобрение.

Нуждата от използване на специални очила попречи на 3D телевизорите да навлязат масово в домовете. В много случаи продължителното използване на очила предизвиква дискомфорт и умора, отбелязва Patently Mobile.

Новата технология на Samsung елиминира тези недостатъци. Зрителите ще виждат триизмерни изображения пред дисплея без да носят досадните очила. Според описанието в патентната заявка, холографската технология не натоварва очите на потребителите, така както съществуващите 3D телевизори.

Системата се състои от лазерен източник на светлина, пространствен модулатор на светлина, лещи на Фурие, блок за управление и устройство за проследяване на очите на потребителя.

Технологията е патентована в началото на тази година, което дава надежди, че скоро тя ще намери приложение в реални продукти на Samsung – най-големия доставчик на телевизори в света. Източник: technews.bg

TechNova
Logo