Ревю: Телевизор Smart LED Panasonic TX-50CX670E, 50″ 4K Ultra HD

Panasonic TX-50CX670E е 50-инчов UHD (4K) телевизор с интелигентен дизайн и отлично качество на картината – благодарение на Panasonic „Super Bright“ LED дисплей технологията. Той разполага с последната версия на Firefox Smart TV системата на Panasonic.

8.1 Обща оценка
Отличен

Panasonic TX-50CX670E е 50-инчов UHD (4K) е телевизор със стилен дизайн и отлично качество на картината. Разполага с последната версия на Firefox Smart TV системата на Panasonic.

Качество на картината
9
Звук
6
Свързаност
9.5
Дизайн
9
Цена
7
Добавете мнение
Телевизор Smart LED Panasonic, 50" (126 cм), TX-50CX670E, 4K Ultra HD

Дизайн и външен вид

Panasonic TX-50CX670E има интелигентен и стилен дизайн, който ще допълни всеки модерен интериор. Телевизорът е доста тънък, с дълбочина от 47mm, и има тесен черен панел, заобикалящт екрана, което му придава интелигентен и минималистичен стил. Стойката е тънка и е с метално покритие.

Телевизорът има А клас на енергийна ефективност, като номиналната консумация на електроенергия е 84W.

Качеството на картината

Изглежда, че 50 инчовите телевизори е вероятно да се срещат много по-често през 2016 г., като цената на телевизорите с големи екрани продължава да пада. Panasonic TX-50CX670E е с отличен размер за голям хол и ако търсите да купите голям телевизор, то определено трябва да се вземете Panasonic TX-50CX670E, предвид UHD (4K) резолюцията.

Въпреки че форматът UHD е все още в зародиш, все повече филми се появяват в 4K резолюция, а веднъж щом UHD Blu-Ray стартира, ще се появят много повече заглавия.

Серията CX680B използва технология на Panasonic „Super Bright“. Това води до много светли и ярки картини, които са по-добри от повечето LED матрици. Локалното затъмняване позволява на телевизора да възпроизвежда много наситено черно и в същото време светли участъци и ярки цветове. Цветопредаването е доста добро, особено в „True Cinema“ режим.

С две думи – превъзходен динамичен обхват с изобилие на детайли.

 

Качеството на звука

Съвременните Slimline телевизори не са известни с масивно качество на звука и този не е изключение. Стерео високоговорителите възпроизвеждат средните честоти достатъчно добре, така че диалогът е по-свеж и чист, но има и достатъчно бас. Общата мощност е 2х10W.

Smart TV

Миналата година Panasonic замениха своята Smart TV система с новата Firefox-базирана операционна система. А началния екран предоставя прост интерфейс за достъп до всички услуги и канали. Тази система е нова и не всички приложения са на разположение, но наличните са Netflix, Amazon Instant Video, YouTube и Freeview Play (BBC iPlayer, ITV Player и др.)

Дистанционното управление включва удобен бърз бутон за Netflix. Дистанционното приложение на Panasonic превръща вашия Android или IOS смартфон или таблет в TV дистанционно, което е допълнителна функционалност.

Приложенията зареждат почти веднага, благодарение на четириядрения процесор на телевизора.

Свързаност

Телевизорът е доста добре оборудван за свързване с други устройства. Има 3 HDMI порта, включително един, който е ARC-съвместим за свързване към аудио система. Има също така и SCART, композитен и оптичен аудио изход. Разполага с 3 USB порта, жак за слушалки и интерфейс CI Plus.

Телевизорът има Ethernet и Wi-Fi за връзка с интернет. Той е DLNA сертифициран и може да се използва за показване на снимки и видео от вашата домашна мрежа.

Телевизорът разполага и с вграден Freeview HD тунер.

Телевизор Smart LED Panasonic, 50" (126 cм), TX-50CX670E, 4K Ultra HD