Ревю: Apple iPhone SE

Apple iPhone SE има почти всичко, което има и новият iPhone 6s, но в компактното и стилно тяло на iPhone 5S.  Това е една много добра комбинация, поради факта, че iPhone 5 и 5S са най-достъпните смартфони на Apple. iPhone SE е лек, със стилен дизайн и супер-бърз (M9 процесор),  iSight камера с 4K видео запис.

8.8 Обща оценка
Отличен

Това е един красив, компактен смартфон, имащ характеристиките на новия, но скъп Iphone 6S. Той е по-компактен и лек, но за сметка на това няма HD дисплей.

Дизайн
8.5
Процесор
9
Камера
9
Батерия
8
Цена
9.5
Добавете мнение
Смартфон Apple iPhone SE, 16GB, 4G, Gold

Дизайн и  външен вид

Когато iPhone 6s излезе миналата година, повечето хора се оплакваха, че е твърде голям, скъп и че не им трябва 3D Touch. Така, новият iPhone SE е точно това, на което потребителите се надяваха –  компактен, по-евтин и не разполага с 3D Touch.

Относно дизайна – Apple се върнаха 3 години назад към дизайна на iPhone 5S – вероятно най-харесваният дизайн на iPhone от потребителите. Повечето от характеристиките на 5s са запазени, включително разпознаването на пръстови отпечатъци и Home бутонът. Това е телефон, който е тънък, изключително лек и се държи много добре в ръка.

appleiphoneseside

В същото време техническите спецификации на телефона са значително подобрени, доближаващи се до новия Iphone 6S. iPhone SE съчетава красотата на 5s с характеристиките на 6s. Телефонът се предлага в няколко цвята – сребрист, златен, сив и розов.

Въпреки популярността на Android телефоните с големи екрани, все още има много хора, които предпочитат по-малки по размер телефони. Факт е, че  iPhone 6s е непосилен за значителен брой хора. Така Iphone SE отговаря на две потребности – желанието за компактен смартфон, който е и на ниска цена.

Дисплеят прилича на този от iPhone 5s от 2013 г. Дисплеят на iPhone SE не е HD и има по-скромна плътност на пикселите – 326ppi.

A9 процесор и IOS 9

Всички сме щастливи да видим, че SE има високия клас хардуер на 6s. Това включва A9 процесор, което прави SE невероятно бърз и може да подкара всяко приложение.

Телефонът работи с най-новата IOS 9 операционна система.

iphone-se-cpu

Както обикновено за iPhone, капацитетът на паметта е фиксиран и се предлага в два варианта – 16GB и 64GB.

Камера

Впечатляващо за iPhone SE е, че има същата iSight камера като на Iphone 6s. Това е изключителенa 12-мегапикселова камера с BSI сензор, авто-HDR и възможност за запис на UHD 4K видео.

Свързаност

Свързаността е същата като за 6s, с поддръжка на 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth и NFC.

Живот на батерията

Apple твърдят, че телефонът може да издържи 13 часа непрекъсната работа заради по-малкия размер на екрана и подобрените power management характеристики на IOS 9.

Заключение

Това е един красив, компактен смартфон, имащ характеристиките на новия, но скъп Iphone 6S. Той е по-компактен и лек, но за сметка на това няма HD дисплей.

Продължаващите продажбите на по-старите Iphone-и на Apple показват, че потребителите желаят компактен iPhone. Новият SE е точно такъв смартфон с най-съвременни характеристики на достъпна цена.

Смартфон Apple iPhone SE, 16GB, 4G, Gold