Кинетичен ключ – избор и мнения

Безжичен Ключ Единичен с 1 RF Контролер Комплект
РЪЧЕН И БЕЗЖИЧЕН КОНТРОЛ, ОГРОМЕН ОБХВАТ – до 400 метра

Какво е кинетичен ключ?

Кинетичните ключове за осветление предлагат безжично и безбатерийно комутиране на осветлението. Те преобразуват кинетичната енергия в електрическа, която е достатъчна, за да предаде радио сигнал до приемника и точно затова не се нуждаят от батерия. Те са идеални за поставане на места, където не може да се монтира обикновен ключ или се налага да се направи бърз ремонт, без да се къртят стени, за да се пускат кабели или да се намери къде е проблемът в инсталацията. Кинетичните ключове се нуждаят от приемник, към който да предават сигнала и който да управлява осветителното тяло.

За какво се използват кинетичните ключове?

Безжично. Без батерии. Без специални умения. Кинетичните ключове се поставят там, където не могат да се пуснат кабели от ключа до лампата или искате да добавите нов ключ за лампа, но без да прекарвате нови кабели. Изключително полезни са за бъзри и лесни ремонти, когато има прекъснат кабел във вече положената инсталация.

Трябва ли ми приемник / контролер?

Да, кинетичният ключ предава радио сигнал към контролер, който от своя страна управлява лампата.

Кинетичен ключ – цена и мнения

За да заработи пълноценно една инсталация с кинетичен ключ, то той трябва да се сдвои RF контролер. Например, към днешна дата, един от най-евтините варианти е този сет – Безжичен ключ с 1 RF Контролер Комплект. Личното ми мнение за него е, че се инсталира много лесно, контролера е малък и може да се събере е плафона или както направих аз – над гипсокартона в банята, като го пъхнах през отвора на лампата.

Начин на свързване

Тук може да видите блокова схема на начина на свързване.

схема на свързване на кинетичен ключ
схема на свързване на кинетичен ключ

Тайна Facebook Група
Хей, влзез в тайната Facebook група за промоции, намления и промо кодове!
TechNova
Logo